Paardrijlaarzen onderhoud?

Paarrijlaarzen onderhoud zorgt voor jaren extra rijplezier.

Het onderhoud van paardrijlaarzen is erg belangrijk en zorgt werkelijk voor jaren extra plezier.

4 tips voor goed paardrijlaarzen onderhoud

1. Crème voor het rijden

Smeer de paardrijlaars voor het rijden altijd in met een hydraterende, blanke laarscrème, bijvoorbeeld Petrie Riding Boot Cream. De crème moet makkelijk uitsmeerbaar zijn en glans geven, maar mag niet te vet zijn, want dan blijven zand en stof aan de laars plakken. De crème gebruik je om het leer te voeden en af te sluiten van invloeden van buitenaf, zoals het zweet van het paard. Zweet is zout en onttrekt vocht uit het leer, waardoor het leer uitdroog en breekt. Smeer de binnenkant van de laars nooit in, want dan neemt de laars geen vocht meer op en wordt die waterafstotend. 

2. Cleaner na het rijden

Maak de paardrijlaarzen na het rijden schoon met een goede, geconcentreerde cleaner, bijvoorbeeld Petrie Riding Boot Cleaner. Hiermee was je het zout van het leer. Laat het even drogen en smeer daarna in met laarscrème. Laat het een tijdje in de laars trekken en poets het dan pas uit. Neem je het normaal gesproken niet zo nauw met de regels? Laat het dan gerust een dag intrekken! Ben je iemand die altijd netjes verzorgd? Dan kun je sneller uitwrijven. Wij raden af om voor het schoonmaken een reguliere leerreiniger te gebruiken, omdat het niet voldoende zoutoplossend middel bevat en er bovendien geen voedingsstoffen aan toegevoegd zijn.

3. Vergeet de rits niet!

Het is erg belangrijk om de rits schoon te houden. De tandjes moeten schoon en gesmeerd zijn. Dat doe je bijvoorbeeld met Petrie Zip Spray, dit trekt geen vuil aan en is niet plakkerig.

4. Extra kleur geven

Voor de reguliere verzorging adviseren wij blanke laarscrème voor elke laars, ongeacht de kleur. Een keer in de 2-3 weken gebruik je een kleurcrème in de kleur van je eigen laars. Bijvoorbeeld Petrie Riding Boot Color Cream. Met het extra pigment in deze crème herstel je de kleur. Dat is nodig omdat leer van nature niet bruin of zwart is, maar veel lichter. De kleur van de laars die als topcoating is aangebracht is onderhevig aan slijtage en met de kleurcrème kun je de kleur herstellen. Gebruik deze crème niet dagelijks, want dan kan de laars de kleuropname niet aan en krijgt je broek de kleur.

Petrie’s verzorgingsproducten rijlaarzen onderhoud

Petrie creƫert al ruim 150 jaar paardrijlaarzen van uitzonderlijke kwaliteit. En ongeveer even zolang verdiepen we ons ook in de verzorging van de laarzen om de kwaliteit van het leer zo lang mogelijk perfect te houden. De rijlaarzen verzorgingslijn die we hebben ontwikkeld, is dan ook speciaal voor paardrijlaarzen.

Bekijk de video

bootcare_video_petrie_002

 


 

Nieuws overzicht